Hodnocení hotelů a penzionů

Dělení hotelů podle počtu hvězdiček je v evropských zemích rozdílné. Hodnocení hotelů například v Německu a Francii je značně rozdílné. Při plánování cesty je proto vhodné informovat se o systému přidělování hvězdiček v dané zemi.

Tady je jedno z mnoha dělení této oblasti.

***** Tyto luxusní zařízení jsou členy elitní skupiny které nabízejí výjimečně vysokou úroveň služeb a pohostinnosti. Tato zařízení nabízejí originální design, elegantní zařízení pokojů, výjimečné stravovací služby a důsledné zaměření na příjemné maličkosti.
Bezvadná nabídka služeb zákazníkům je samozřejmostí celého personálu hotelu.

**** Tato prvotřídní zařízení jsou charakterizována vysokou úrovní služeb a pohostinnosti jakož i vysokou úrovní vybavení a komfortu. Vhodně integrovaný design, stylové vybavení pokojů, výborné restaurační služby a vhodné umístění v rámci prostředí jsou atributy, které tyto hotely nabízejí. Komfort a pohodlí pro hosty je běžná služba poskytována hostům.

*** Tato zařízení nabízejí vyšší úroveň služeb s dodatečným komfortem, vybavením a zařízením. Okolí hotelu, výbava a kvalita zařízení je vysoká v rámci stylu a třídy zařazení. Většina hotelů v této kategorii nabízí podávání snídaní, obědů a večeří. Hotelové služby zahrnují velkou škálu služeb ale mohou se lišit. Hotely a penziony často nabízejí parkování v rámci objektu, bazén nebo posilovnu.

** Tyto typy hotelů a penzionů splňují základní požadavky na komfort a výbavu. Nabízejí estetické služby v rámci výzdoby pokojů a kvality použitých materiálů. Některé mohou nabízet omezené restaurační služby. Služby na pokoji většinou nejsou poskytovány.

* Tato ubytovací zařízení nabízejí cenově výhodné, základní služby a splňují základní požadavky na komfort a výbavu. Většinou jsou situovány blízko hlavních turistických atrakcí, nebo dopravních uzlů a nabízejí čisté pokoje pro hosty. Tyto hotely a penziony většinou neposkytují restaurační služby, ale jsou často umístěny blízko restaurací.